Dan hier het weekmenu voor de vierde week:
- Zondag: agvv, aardappels, groente (prei en broccoli), vegetarisch vlees
- Maandag: Rijst met groente en Chinese kruiden uit de wok
- Dinsdag: Pasta met tomatensaus met tahoe
- Woensdag: Gebakken aardappels met paprika en champignons en Italiaanse kruiden uit de wok met gebakken kaasplakjes
- Donderdag: Patinaak met uien en pesto, pasta
- Vrijdag: Broccolipizza (ik ben benieuwd)
- Zaterdag: wegens succes geprolongeerd: Patat met kip en sla.
En vandaag bij de koffie:
Ik heb me gewaagd aan een
recept dat ik gevonden heb op het www in het Engels. Ik moest met een bisquick
beginnen. Geen idee wat dat precies is maar ik dacht gewoon het deeg. Dat
blijkt ook eigenlijk zo te zijn. Het is
eigenlijk een soort instant deeg en
schijnt in Engelstalige landen gewoon zo
te koop te zijn. Terwijl ik er mee bezig
was leek het op zanddeeg. In het recept stond dat je ook alles meteen bij
elkaar kon doen en dat hoef je mij maar
één keer te zeggen, dus ik heb het
volgende bij elkaar gedaan in de mengkom:
3 bekers bloem (als
Engelsen kopjes noemen dan is dat ons formaat beker)
1 theelepel bakpoeder
½ beker suiker
½ theelepel zout
1 beker gesmolten
boter
4 eieren
2 bekers melk
1 theelepel
vanillesuiker
1 beker kokosrasp
Met een (hand)mixer
mixen tot je een egaal beslag hebt. Het heeft dan de dikte van cakedeeg. Dat doe je in een ingevette cakevorm en bak
je op 180 graden Celsius. Of 350 graden Fahrenheit zo je wilt.
http://www.spirxpert.com/spirxpertnl/temperaturenl.htm Op deze website vind je
meteen hoe je graden kunt omrekenen, zo wordt bakken gelijk weer iets
educatiefs.
Ik schrok wel van de
hoeveelheid beslag dat de vorm in ging. Oei, wat veel en dan te bedenken dat
hier bakpoeder en 4 eieren in zitten.
Spannend!
Maar dat is goed gekomen. Ik denk dat er in de kant en klaar mixen hele andere rijsmiddelen zitten. Het resultaat heeft ook wel wat weg van cake. Best lekker eigenlijk, maar voor de echte zoetekauw mag er wel meer suiker in.