donderdag 14 mei 2015

appeltaartjes uit de losse pols en een beetje dauwtrappen

Ik ben wel vaker van de losse pols en de trial and error zeg maar, haha. Ik zag een filmpje voorbij komen op facebook en natuurlijk was dat van een topkok die in een versneld afgespeeld filmpje liet zien hoe simpel het maken van deze appeltaartjes was. Dat kan ik ook, tuurlijk, jij ook! Maar niet zoals hij! LOL.
Gisteren bij de boodschappen een pakje bladerdeeg meegenomen en de rest van de ingrediënten heb ik eigenlijk altijd wel in huis.

Nodig:
2 appels
pakje bladerdeeg
(kokosbloesem)suiker
kaneel
margarine of boter
beetje bloem
deegroller
mes
bakblik voor muffins

Bladerdeeg laten ontdooien in reepjes rollen. Appel ontdoen van klokhuis, schil laten zitten en in fijne plakjes snijden. De schijfjes op het randje van de bladerdeeg doen, suiker en kaneel over strooien. Deeg dubbel vouwen en oprollen en in beboterd bakblik doen. Bakken op 200 graden, 20 minuten in de oven.
Onze oven heeft last van zijn laatste stuiptrekkingen, thermostaat is al lang kapot, zo zijn ze niet gaar en zo verschijnt er een zwart randje. Ach ja die snijden we er wel af. Over drie weken hoop ik mijn nieuwe oven te kunnen inwijden.

Mmmmmm, lekker hapje op zo'n zonnige Hemelvaartsdag.



 Dauwtrappen op Hemelvaartsdag:

Ik vond hier een leuke beschrijving over het gebruik van dauwtrappen met Hemelvaartsdag. Het is van afkomst een heidens gebruik, maar ik zag ook vandaag weer foto's die toch wel aan de echte hemelvaart doen denken. Mooie wolkenpartijen bij zonsopkomst. Volgens onze dominee is Hemelvaartsdag ook wel de Koningsdag in de hemel.

Giotta di Bandone (1267-1337)
Hoe dan ook, wat je ook gelooft, het is een prachtige vrije dag vandaag. En hopelijk heb jij ook kunnen doen wat je wilde doen.