dinsdag 7 mei 2013

door de rijstebrijberg heen eten

om in Luilekkerland te komen. Zo voelt dat op dit moment bij mij op zolder. Volgens Wikipedia betekent het een hoop werk verzetten voordat je wat leuks kunt gaan doen. Nou nou, zul je dan denken, je hebt toch vakantie. Ja, klopt. Maar je kunt het ook anders zien. Rijstebrij is nl. heel erg lekker en diezelfde Wikipedia vermeldt ook dat rijstebrij op de schilderijen van Breughel een symbool van levensvreugd is.
Wat heeft dat allemaal met mijn zolder te maken? Mijn zolder is nog steeds een bron van schatten maar goed verstopt in een wir war van van alles. Luilekkerland is de perfecte zolder waar je je niet voor hoeft te schamen en je je knutselspullen zo kunt pakken en een foto zo kunt opzoeken en waar je ook ongestoord een boek zou kunnen lezen. Nou als je wilt kunt je er al wel ongestoord lezen, maar verder.... ik laat er nog niemand een kijkje nemen, naar knutselspullen moet ik zoeken en de foto's zitten in de computer. Die rijstebrij bestaat o.a. uit onafgemaakte projecten en daar ben ik nu kortemette mee aan het maken. Het snelste is weggooien, dat heb ik wel met papieren gedaan. Maar onaffe naai- en breiwerken vind ik toch wel zonde. Dus de naaimachines maken overuren en het een na het ander rolt er onder vandaan. Leuk toch?
Dit rolde zo uit een tasje. Kant en klaar een geknipte rok voor mij en een broek voor de meid.

Lieve help! Doorgeslagen en wel! Dat heb ik inmiddels afgezworen. Dus dat wordt nog een keertje draadjes doorknippen.

Ik koop nooit hele dure stoffen, want het moet wel leuk blijven. Maar het middenvoor van deze rok heeft van het liggen een witte rand gekregen. Ik heb eerst mijn hersenen gepijnigd wat ik hier dan mee zou moeten. Toch maar weggooien? Nee, niet zo snel opgeven. Een verfbadje? Nee, gedoe en je blijft kleurverschil zien. En toen kwam ik op dit idee. Ik heb gegraven in mijn verzameling band en wat uitgeprobeerd. Het is dit roezeltje geworden en zo is een versleten plek weggewerkt.

Jurkje van het meisje is af, kan ze deze week al aan. Verder nog een broek van echtgenoot gerepareerd.


En terwijl ik de berg met onafgemaakte projecten kleiner zie worden neem ik een kopje thee.