vrijdag 28 oktober 2011

in een web verward raken

Nu weet ik hoe vliegbeestjes zich moeten voelen als ze onverwacht in een plots opdoemend web verward raken. Vastgeplakt en benauwd en niet wetend wat er al niet boven je hoofd hangt. Terwijl het angstzweet je uitbreekt beginnen de andere beestjes ook te roepen en de andere nog vrij rond vliegende beestjes roepen je bemoedigend toe met adviezen hoe los te geraken. En als je denkt een ledemaat los gemaakt te hebben, zit je ergens anders weer vast.
Wat is er aan de hand? Dat weten jullie ongetwijfeld al. Ik ben dat vliegbeestje dat ineens het web invloog dat LinkedIn heet. Zit je een groep voor collega's aan te maken, bedenkt LinkedIn geheel en al zelf dat het misschien wel eens gezellig zou kunnen zijn als we iedereen in mijn adressenbestand eens een uitnodiging zouden sturen. Paniek, ik riep nog heel hard neeeee!!!! Maar het mocht niet helpen. En waarom vind ik dat erg? Omdat ik weet dat er een heleboel mensen tussen zitten die hier niet op zitten te wachten. Er zitten zelfs bedrijven bij. Affijn, ik met behulpzame "vrij" rondvliegenden een mail verstuurd naar alle adressen om mijn excuus te maken. En dan denk je vrij te zijn. Nee hoor, plak plak. De uitnodigingen staan er nog net zo en LinkedIn stuurt 5 dagen later vrolijk iedereen een uitnodiging. Wat een hongerige spin is dat LinkedIn. De andere vastgeplakte en weer losgekomen beestjes vertelden mij dat zij precies hetzelfde hadden meegemaakt. O gelukkig, want ik begon me al heel dom te voelen. En eentje vertelde ook dat er een oplossing is. Het was even zoeken. Want het web is geen labyrinth met maar één weg, nee het is een doolhof met heel veel ingangen en weggetjes en vooral muurtjes en er is maar 1 piepklein uitgangetje. Ik hoop werkelijk dat ik de uitgang heb gevonden en dat het geen valstrik is. Kreeg ik eerst nog allemaal hele leuke reacties, nu ben ik bang als die herinneringen door gaan dat er dan ook boze reacties gaan komen.

Voor het geval jullie op een zonnige dag ook per ongeluk in dat doolhofweb terecht komen zoek dan naar de volgende uitgang:
Ga naar LinkedIn
klik Contacts
klik Add Connections
rechts boven zie je dan View Invitations
Dan zie je de uitnodigingen
klik op Select All en dan.... klik op Delete.

Ik hoop werkelijk dat het gelukt is. Als dat zo is zal ik alle leuke reacties publiceren.