zondag 16 december 2012

Geen kastje voor kastje meer maar het ouderwetse huishoudschema

 Afgelopen week was de bovenboel aan de beurt. En wat is nog meer dan bovenboel? Ja hoor, de bovenkant van de kasten. Zo hee, dat is even stofhappen. Maar alles is weer gelucht en gestofzuigd. En wat vond ik weer een leuke dingen kijk maar even mee. Hierboven een peuterknutsel van de Puber zo'n 12 jaar geleden op de Peuterspeelzaal. Hij is al wat stekels kwijt, maar gaat zeker nog niet weg.
 Zo'n 7 jaar later werd deze door de kleuter toen ook peuter op diezelfde speelzaal gemaakt. Wat is blijft wat vaag maar gaat zeker niet weg.
 Foto van een foto. Hier de puber als dreumes.
 Toen de Puber een schoolkind was wilde hij heel graag een DS. Braaf wachten tot je 11 bent. Dat heeft hij gedaan, maar wel eerst zelf een exemplaar van klei gemaakt.
 Ach ja, Maat je 21 schat ik zo.
 Hier had hij schoenmaat 38, maar deze oranje band is met barre voets gehaald.
 Leuk zo'n tekening op de eerste schooldag van een fris nieuw schooljaar. Na een vakantie vol kamperen, struinen door de bossen, zandkastel bouwen aan zee, musea bezoek, en op avontuur bij verschillende boswachterijen, vertelt de Puber (toen nog een jaar of 7) dat hij op zolder computerspelletjes heeft gespeeld.
 Alle felicitaties voor het kleine meisje, nog in hetzelfde mandje als toen. Met eerste slofje. Het andere slofje stond al ergens te wachten op deze zodat ze samen de vitrine in kunnen. Maar nu is de ander er weer vandoor. Voor als ik hem vind: hij zit weer netjes in een doos op de kast.
 Ach ja, alweer 16 jaar.
Ach ja, en deze alweer bijna 46 jaar. Zit nu weer prinsheerlijk op de bank bij de kleuter. Z'n oogjes glimmen ervan.