zondag 30 november 2014

Sinterklaas en wat daar allemaal bij komt kijken.....

 Geïnspireerd door een blouse van Dieuwertje Blok, besloot ik een Sinterklaasjurk voor ons meisje te maken. Inclusief onderjurk én beugeltasje. Op de laatste echt nog warme herfstdag (volgens mij was het al november) sprong ik op de fiets op weg naar de lapjesmarkt van Utrecht. De oudste markt van Nederland! Ik ben de markt een paar keer op en af gelopen en kwam uiteindelijk bij een tent die katoenen velourse gordijnstoffen verkoopt terecht. Ik heb denk ik 3 meter gekocht (ik weet het niet eens meer). Ik had al een patroon via internet laten komen om daar een Frozen jurk van te maken. Maar het werd eerst deze. Gaandeweg kwam ik erachter dat de maat veel te groot uitviel, ik zou hem zelf wel aankunnen. Dus er werd een beroep gedaan op mijn vermogen op het verkleinen van een patroon, poe poe, dat valt niet mee met zo'n jurk dat uit panelen bestaat. De onderjurk was makkelijk. Ik heb een wit tshirt met lange mouwen gebruikt en daar een rok aan gerimpeld en gestikt en kant aan onderkant en mouwen gemaakt.
 Het leukste werkje was het beugeltasje. Daar gaan er vast nog meer van gemaakt worden. En ja, dat band, ook van de lapjesmarkt. Zo'n fourniturentent is voor mij net een tent vol snoepgoed!
 En dan is daar dé ontmoeting. Sinterklaas was er stil van!
 Tussen de bedrijven door lekker snoepen van een blik vol strooigoed.
 Zo ongemerkt wordt het dan ook nog eerste advent. Dit keer een krans gekocht. Maar nu nog kijken of we er zelf de kaarsen in krijgen.
En dan zijn we er nog nog niet. Ons meisje gaat haar eerste surprise maken. Is nog onder constructie.

Het weekend zit er alweer bijna op. Fijne (werk)week. Let op, het is nu serieus koud geworden. Mutsen en handschoenen klaarleggen!
Tot de volgende keer.