zaterdag 19 oktober 2013

Appeltaartkoekjes

 In aanloop naar de herfstvakantie en na vervelende ervaringen bij de kaakchirurg was het tijd voor verwennerij. Appeltaart in de lunchtrommel! En dan niet één keer, nee, iedere dag! Op internet vonden we Amerikaanse appeltaartkoekjes. Heel makkelijk. Je hebt hetzelfde nodig als voor appeltaart maar dan maak  je er koekjes van.
Nodig:
 Lekkere appels geplukt door opa. Stuk of 3 (grote).
 Schillen, in kleine stukjes snijden, koken met water en 3 eetlepels suiker.
 Lekker fijnroeren met 2 theelepels kaneel erdoor.
 Deeg maken van de helft van de ingrediënten die je normaal zou gebruiken. Dus:
200 g bloem
100 g witte basterdsuiker
125 g boter
1 ei
Het deeg in tweeën splitsen en met een deegroller twee lappen van rollen. Wat bloem gebruiken om op tafel te strooien.
 1 deeglap bestrijken met de appelmoes. De andere lap eroverheen leggen. Met bijvoorbeeld een pizzasnijder reepjes snijden. Onze appelmoes was nog erg warm, kan maar beter afgekoeld zijn want de boter in het deeg begon te smelten en dat maakt het vormen niet echt makkelijk.
 Bakpapier op een bakblik, stukjes erop leggen en 30 minuten bakken bij ongeveer 200 graden. Wel af en toe controleren. Onze oven is kapot dus wij controleren de hele tijd.
Lekker als toetje in de lunchtrommel. Of bij de koffie en thee.
Eet smakelijk!