zondag 27 oktober 2013

Wanneer opruimen wél leuk is.

In de herfstvakantie is de kleine meid 1 dag naar de bso geweest. Zodat zij daar heerlijk met haar vriendinnetjes kon spelen en ik de gelegenheid had weer wat op te ruimen zonder iedere minuut weggeroepen te worden. Ik pakte de grote kast aan. Vol met administratie, tekeningen, muziekboeken, kleine hebbedingetjes. Daar zijn o.a. verlanglijstjes in terechtgekomen en schoentekeningen die snel even verstopt moesten worden en door de stapels administratie erbovenop verstopt bleven. Tot deze vakantie. Er is een flinke doos oud papier weggegaan en daarna nam ik eens de tijd om die leuke tekeningen te bekijken. Deze zijn van de puber, gemaakt toen hij 9 jaar oud was en nog volop druk was met Sinterklaas. Hij wil het niet gauw toegeven maar is met zijn 15 jaren nog steeds fan van Sinterklaas. En ik wed dat hij over een aantal weken ook zijn schoen gaat zetten!
 Onze kleine meid was 6 jaar geleden pas 1 en Broertjelief maakte zich toch wat bezorgd en stopte deze brief in zijn schoen.
 Maakte vervolgens toch ook zijn wensen kenbaar. De voordeur klopt perfect en zie je de verhoudingen met de cadeaus. Ja, zo groot horen cadeaus voor kinderen te zijn!
 Bijna ieder jaar zijn we naar dé intocht gaan kijken. Of we dit jaar ook gaan is nog maar de vraag met al die ophef. Het kon nog weleens veel drukker worden dan andere jaren.
En jammer hoor die hele discussie. Voor ons blijft het het allerleukste feest, vooral de intocht. Dan maar via de tv! En die tekeningen? Liggen weer keurig op de stapel kindertekeningen netjes opgeborgen in de kast, en er zullen er zeker nog een stel bij komen!