woensdag 27 februari 2013

menu vastenweek 3

De derde week is alweer ruim halverwege en ik kom nu pas met ons weekmenu. Het is duidelijk dat de vakantie weer voorbij is. In het onderwijs kun je meteen weer vol aan de bak na een vakantie. Acclimatiseren, oftewel bijkletsen met een kop koffie is er echt niet bij hoor. Rustig je lessen voorbereiden ook niet. Maar daar ga ik hier niet verder over uitweiden, daar is dit blog niet voor.
Deze derde week is er vooral een van weer even terug naar de regels die we hebben afgesproken, want in de vakantie hebben we toch wel wat uitzonderingen gemaakt. Vooral het tv kijken en de computerspelletjes zijn maar door de vingers gezien, maar deze week gaan we weer voor het echie. En het was vooral de puber die mij  vandaag eraan hielp herinneren dat ons kleine meisje niet zomaar tv mocht kijken. O ja, da's waar ook. Met het geen aankopen doen viel het ook niet mee, maar het was wel tweedehands. We zijn keurig naar de kringloop geweest, daar hebben we o.a. boeken en cd's gehaald. O wat slap. Dus dat mag. De alcohol valt ook niet mee. Maar daarin zijn we heel sterk, jawel, dat gaat serieus goed. En het vlees missen we niet. Echt niet, we aten het toch al niet zoveel en met al die voedselschandalen van de afgelopen tijd zijn wij helemaal blij dat we geen vlees eten. Heb je al gehoord wat er in Zuid-Afrika in het vlees zit? Nee? Gelukkig maar, dat wil je niet eens weten.
In onze keuken geen misstanden. Lekker vegetarisch. Behalve, ja behalve op zaterdag.

  • Zondag: agvv, aardappels, groente (bloemkool), vegetarisch vlees.
  • Maandag: gekookte rijst, met sprouty, ui, knoflook, Chinese kruiden uit de wok
  • Dinsdag: Tagliatelle met tomaten en ui uit de wok
  • Woensdag: Volkoren macaroni met courgette, knoflook, crème fraîche, zout en peper uit de wok
  • Donderdag: andijvietaart
  • Vrijdag: knolselderij met linzen uit de oven.
  • Zaterdag: Jaaaaaaa patat met kip(biologisch!), oké ook wat sla erbij.
Woensdag:
* kook 350 gram volkoren macaroni en ruim water met beetje zout gaar in 7 minuten. Daarna in vergiet uit laten lekken.
* ondertussen: Flinke scheut olijfolie in de wok. Daar twee flinke tenen knoflook bij uitpersen. Twee kleine of 1 grote courgettes in stukjes snijden en in de wok doen. Plakjes champignon erbij. En dan lekker wokken. Voor de smaak peper en zout erbij. Twee lepels crème fraîche erbij. Macaroni erdoor roeren en je hebt weer een vegetarische maaltijd waar geen ophef over komt.